Luister naar je lichaam

By donderdag, mei 8, 2014 7 No tags Permalink 2

Tudududuttududuuuuutuuuu. Ielg daar gaat die wekker weer. Hoe voel ik me?

Even bewegen.. auw nog steeds overal spierpijn en mijn benen aaaauuwwww die voelen zooo verzuurd. Maar wat nu? Ik wil 8 km hardlopen! Ik heb net nieuwe schoenen gehad, de Nike Pegasus30 en die wil ik testen! Wel gaan? Niet gaan? Wel gaan? Niet gaan? Ik wil zo graag! Maar mijn benen niet. Tsjaaa, dit zijn echt de moeilijkere keuzes voor sporters. Ik heb besloten om niet te gaan en ik zal jullie vertellen waarom.

Al mijn hele leven ben ik super sportief geweest. Sporten, sporten en nog eens sporten. Rust? Wat is dat? Rust is voor mietjes. En tadaaaaaa daar was ie, op mijn 17e levensjaar, welkom ziekte van pfeiffer. Roofbouw, pure roofbouw heb ik op mijn lichaam gepleegd door nooit een rustdag te nemen. Trainen, trainen en nog eens trainen of zal ik het overtrainen noemen? Ik kon niets meer. De hele dag voelde ik mij futloos. Ik wilde slapen. Ik sliep wel 14 uur per nacht en ’s middags ook nog ongeveer 2 uurtjes. Dit een half jaar lang. VRESELIJK! Niet alleen het sporten moest ik laten gaan maar ook mijn sociale leven ging naar de knoppen! Ashley ga je mee stappen? Nee sorry ik ben moe. Jeetje jij bent ook altijd moe. Ja dacht ik bij mijzelf, ik wilde de stoere bink uithangen met mijn rust is voor mietjes. Wees voortaan maar even wat minder stoer Ashley. Twee jaar lang heeft dit na lopen sudderen. Ik ben het trainen weer langzaam aan op gaan pakken. Mijn herstel na elke training he.. Nou een slak is er niets bij! Een paar keer ben ik weer de fout ingegaan door te weinig rust te nemen en daar ging ik weer. Hoi diep dal ik ben er weer. Ik heb je niet gemist maar ik ben geloof ik een beetje hardleers.

Maar wat gebeurt er nou precies met je lichaam na elke training waardoor herstel zo belangrijk is?  Lees hier meer over de bekende of misschien voor jou nog onbekende supercompensatie.

Dit wil ik dus nooit meer meemaken! Het heeft wat jaartjes geduurd voordat ik mijn lesje heb geleerd. Rust.. ik heb er nog steeds een hekel aan. Maar hey Ash, je bent nog nooit zo sterk geweest als nu?! Yes! Rust helpt echt! En die schoenen? Ach, die wachten nog wel even!

 

7 Comments
 • Brittany
  mei 8, 2014

  Leuke, leerzame blog!

  fitmetashley.nl staat bij mijn favorieten, ik hoop dat je nog meer meiden kan inspireren want mij inspireer je in ieder geval wel!
  Sporten gaat me goed af, alleen het eten nog! haha..

  Blijf vooral posten!!

  • ashley
   mei 8, 2014

   Wat leuk om te horen! Super!
   Als je hulp nodig hebt bij je voeding kun je me altijd mailen.
   Groetjes,
   Ashley

 • Tessa
  mei 8, 2014

  Goed artikel! Ik heb er zelf ook moeite mee, rust nemen, ik kan gewoon niet stil zitten haha

  • ashley
   mei 8, 2014

   Het blijft lastig he. Hopelijk inspireer ik je hiermee!

 • Sanne
  mei 8, 2014

  Leuk dat he aan het bloggen bent! Wat een herkenbaar verhaal. Pff, ik ben net aan het terug komen van een bovenbeen blessure. Tja, waarom ben ik geblesseerd geraakt? Mmmm, voor mij wel duidelijk. Te fanatiek! Gelukkig gaat het goed, maar als ik beter naar mijn lichaam had geluisterd…

 • Branco
  mei 9, 2014

  Ik moet me rustspier ook maar eens vaker gaan trainen…

 • daephnea
  mei 17, 2014

  Leuk stuk, thanks 4 sharing! Ik heb zelf ook moeite met rustdagen, dan ga ik meestal alsnog aan de liss cardio. Maar na twee dagen absolute rust zit ik gek genoeg vaak juist strakker in mijn vel, dus eens in de zoveel tijd geef ik mezelf zo’n weekend 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *