Falen

By woensdag, mei 14, 2014 14 No tags Permalink 4

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je tegen bepaalde dingen nee zegt? Of waarom je ontwijkend gedrag vertoond?

Ik zat laatst eens te denken waarom ik nu pas aan wedstrijdjes hardlopen, klimmen en klauteren begin. Waarom nooit eerder Ash? Je bent altijd zo sportief geweest! Nou.. ik hoefde niet lang na te denken over het antwoord. Ik was bang dat ik laatste zou worden. Bang dat mensen me uitlachen als ik minder dan verwacht presteer. Bang dat dat ene meisje beter presteert dan dat ik doe. Ik was simpelweg gewoon bang om te falen!

Maar waarom nu dan niet meer? Hallo Ash ken jij een topsporter die nooit gefaald heeft? Noem er eens 1? Bestaan niet he? Maar toch is het een topsporter! Falen.. Ja, falen hoort erbij! Falen is menselijk. Je kan gewoon niet altijd aan iedereen zijn verwachtingen voldoen. Aan iedereen zijn verwachtingen? Maar ho eens even.. Voor wie sport jij dan? Sport jij voor andere mensen? Je sport toch voor jezelf? Om jezelf een voldaan gevoel te geven. Om jezelf uit te dagen. JA! Je doet het voor jezelf Ash. En who cares als je een keer faalt. HET bewijs dat ook jij een mens bent! “Winners are not those who never fail, but those who never quit!”.

Dus wedstrijdjes kom maar op! Mijn allereerste run is op zaterdag 7 juni. De 10km We Own The Night van Nike. Ren jij samen met mij mee? Schrijf je dan hier snel in!

Verder ren ik de week daarop de Urbanathlon 12 km.
En in september staan er ook drie mooie uitdagingen voor de deur. De Marktstadsrun 12,8 km, de damtotdamloop 16,1 km en mudmasters 12 km.

Ik ben er klaar voor! En als ik faal? Achjaaa de wereld vergaat niet! Never give up!

14 Comments
 • myrna
  mei 14, 2014

  Ohh zo herkenbaar !!!

  • ashley
   mei 14, 2014

   Hopelijk inspireer ik je ermee myr! Op naar de marktstadsrun! Whoeee

 • Yoni
  mei 14, 2014

  Topper ben je! En bedankt voor deze blog!

  • ashley
   mei 14, 2014

   Dankjewel!

 • Chiara
  mei 14, 2014

  Je heb gelijk ash!! Bizar he.. Het gevoel na dat je het heb gedaan is zo goed omdat je het voor jezelf doet en niet voor diegene die misschien als eerste eindigde!! Mudmasters is veel te leuk om te missen haha veel plezier dus zometeen!! Xxx

  • ashley
   mei 14, 2014

   haha ja het gevoel van voldoening na afloop dat is echt verslavend! hihi Thanks girl!

 • Lindsey
  mei 14, 2014

  ik ben ook bang geweest om te beginnen aan wedstrijden. Mijn vriend heeft bij mijn eerste wedstrijd op de bevestig knop gedrukt haha. Maar inderdaad ik doe het voor mezelf en niemand anders. En het voelt zoooo goed elke keer weer wanneer ik mijzelf overtref tijdens een wedstrijd. Heel veel succes met de komende wedstrijden en ik ben er ook bij op 7 juni! :)

  • ashley
   mei 14, 2014

   Ah toppertje! Super leuk om te horen! You go girl! Thanks en tot 7 juni! We gonna own the night whoeee

 • Les
  mei 14, 2014

  Hi ash, mooie blog!! Ik heb dat best heftig faalangst.. Zodra ik iets moet doen waarbij het voor mij voelt als een keuring of de gedachte op speelt ‘wat zal men wel niet vinden als.. ‘ krijg ik zweet handjes en zegt iets in mij ‘doe het maar niet’. Zoals het zingen, ik kan zingen maar lef hebben en doen ontbreekt het nog aan. Je hebt het mooi omschreven en goed om te lezen dat ik niet de enige ben. Liefs xx

  • ashley
   mei 14, 2014

   Gewoon schijt hebben Les! Je hebt niks te verliezen! Hopelijk helpt dit stuk je hiermee!:D kussiesssss!

 • Daphne's Notes
  mei 14, 2014

  Inderdaad heel herkenbaar dit. Je bent zelf je grootste vijand op dit gebied. Veel succes met de wedstrijden!

  • ashley
   mei 14, 2014

   Ja klopt, mooi gezegd! Thank youuu!

 • Kaneesha
  mei 14, 2014

  Dit is zo waar en heel inspirerend. Ik vertel mezelf te vaak dat ik iets niet kan, en dan doe ik het ook niet – dus kom ik er ook nooit achter of ik het wel kan. Dat is echt onzin eigenlijk, ik ga minder vaak nee tegen mezelf zeggen!

  • ashley
   mei 14, 2014

   Ah topper! En als je weer eens een terug val hebt lees dit dan nog een keer en weet dat je zeker niet de enige bent!:D You go girl!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *