Foamrollen

By zondag, juli 6, 2014 2 No tags Permalink 0

Ik foamroll, jij foamrollt, wij foamrollen. Foamroll jij al? Twijfel je? Weet je niet precies wat het doet? Lees dan snel verder!

Ik vind de foamroll echt een ideale uitvinding voor degene die keihard sporten maar niet elke week een fortuin aan de sportmasseur willen uitgeven.

Wat is een foamroller nou precies? En wat doet het?
Een foamroller is een rol waarmee je je spieren kunt masseren. Je rolt er als het ware met je lichaam overheen en kiest er zelf voor welke spiergroep dat mag zijn.

Wat gebeurt er met je lichaam als je dat doet?
Door middel van foamrolling verbeterd de doorbloeding in de spieren. De spieren kunnen hierdoor gemakkelijker afvalstoffen afvoeren dan wanneer dit niet gebeurt. De spieren worden minder stijf. Misschien kun je het al raden.. Het herstel is dus sneller! Een sneller herstel betekend ook zeker een stukje blessure preventie. Want met stijve en ‘volle’ spieren is de kans om een blessure op te lopen zeker aanwezig.

Hieronder wat voorbeelden van de verschillende spiergroepen die je kunt ‘foamrollen’.
IMG_6772
De quadriceps

IMG_6775
De hamstrings

IMG_6784
De tractus iliotibialis (peesplaat)

Dit zijn een aantal voorbeelden van masserende oefeningen. Bij massage denk je misschien aan lekker. Ik moet jullie wel even waarschuwen! Dit is alles behalve lekker! Even op de tandjes bijten want het resultaat mag er zeker zijn!

Naast de masserende oefeningen zijn er ook super veel leuke core stability oefeningen mee te doen. Een multifunctioneel ding dus! Wil jij een foamroll? Klik dan hier. Bestel voor 22:00 uur en je hebt hem morgen al in huis!

Ik foamroll, jij foamrollt, wij foamrollen. Happy foamrolling!

2 Comments
 • Nathalie
  juli 6, 2014

  Heb ik wel nodig voor de spierpijn in mijn benen op dit moment..!

 • Josh
  juli 15, 2014

  Absolutely love it! (had to translate to english though)

  I foam roll basically everyday after I run, bike and swim. It is like having an extra massage :)

  Do you foam roll your Calves as well?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *