Hoe deal jij met kritiek?

By zondag, juli 20, 2014 10 No tags Permalink 0

Mag jij dat wel eten? Drink jij nou cola? Daar zitten toch suikers in? Past dit wel in jouw dieet?
Jaahaaa deze vragen krijg je naar je toegeworpen tijdens die gezellige verjaardag van die ene vriend. Hoe deal jij nou hiermee? En hoe deal ik hiermee?

Nomnom ik knabbel net mijn eerste chippie weg en krijg alweer de vraag “Hey Ash, mag jij dit wel hebben?”. Hooooooow oke daar gaan we weer. “Hoi, ja maar natuurlijk hoezo zou ik dit niet mogen dan?” “Jaaa jij sport toch zoveel.” “Oh en als je veel sport dan mag je niet af en toe even genieten van een chippie?” “Uuuhhh.. nee dat is toch niet gezond?” “Maar moet je eens horen.. ik ben toch ook een mens?” Je ziet degene denken en denken.. “Uuhh, ja dat is wel waar eigenlijk.” “Oke, bedankt pik lekker genieten dus!”

Je zal er vast mee te dealen krijgen als je besluit gezonder te gaan leven. De mensen die het nooit zullen begrijpen.. De mensen die opmerkingen maken zoals bijvoorbeeld; “Je bent toch al dun” en “Kijk je uit dat je niet dik wordt?”. Oh oh oh mensen toch..
Maar hoe deal jij nu hiermee? Ik kon er aan het begin soms best pissig over worden en beet op een kattige manier van me af met opmerkingen zoals; “Gozer let jij even op jezelf en laat mij lekker me gang gaan.” Naja hier maak je natuurlijk geen vrienden mee. Lekker bezig Asshhhhh!

Herinner je je dit kleine verhaaltje hierboven nog? JAAAA! Zo doe ik het nu! Ik ga vragen terug stellen en laat de mensen nadenken waarom ze nou eigenlijk die vragen stellen en/of opmerkingen maken. HA! Dit is leuk! Je ziet de mensen echt nadenken van huh ja waarom vraag ik dit eigenlijk? En waarom maakte ik die opmerking? Mensen aan het nadenken zetten.. JA dit is leuk! Tweede keer dat ik zeg dat het leuk is want JA het is gewoon leuk!

Wat ik hiermee probeer te zeggen is.. Ben je op bijvoorbeeld een verjaardag en vind je het moeilijk om met kritiek van anderen te dealen? Stel retorische vragen! Zet de ander aan het nadenken. Laat degene jouw keuzes respecteren. (en voortaan gewoon even lekker z’n bek houden) Haha oeps heb ik dit gezegd? Ja even snel kort en krachtig tussen haakjes hihi. Je zult merken dat als je dit eenmaal onder de knie hebt, je een stuk minder geconfronteerd wordt. Want zeg nou eerlijk.. We zijn toch allemaal mensen? We willen allemaal genieten? En als jij elke keer die vragen gesteld krijgt en/of opmerkingen naar je hoofd gegooid krijgt.. Ja dan geniet je natuurlijk niet 100% EN dat is NIET de bedoeling! Enjoy life to the fullest en kom hier met die zak chips! ZONDER opmerkingen! Grrrrr.

 

10 Comments
 • myrna
  juli 20, 2014

  Amen !!!!

 • Branco
  juli 20, 2014

  Damn right. Today is cheat day: Domino’s Piazza Swah:D

 • ilse
  juli 20, 2014

  Precies! Ik krijg ook vaak van dat soort vragen gesteld dus dan is dit wel een goede manier van antwoorden :p

 • Irma
  juli 20, 2014

  You go girl!

 • Maaike
  juli 20, 2014

  Dit had ik even nodig. You go girl.

 • Lindsey
  juli 21, 2014

  oooh fijn dit artikel! Ik krijg zooo vaak die opmerkingen naar mijn hoofd, om moe van te worden gewoon. Het ging zelfs zo ver dat ik van anorexia werd beschuldigd! terwijl ik een prima gewicht heb en onder een trainer train die mijn voeding in de gaten houd. Ik wil juist aankomen door meer spierkracht op te bouwen. Maar ja als je veel sport en gezond eet dan heb je een obsessie en eet je volgens andermans normen ”niet normaal”. Zucht…..
  Ik ga de retorische vragen als antwoord zeker gebruiken! thnx!
  En overigens: ook ik werk soms een hele reep chocolade weg en kan ook nog genieten van een frietje met een frikandel.

 • Marly Breij
  juli 22, 2014

  Amen to this! Ben de laatste tijd ook steeds gezonder gaan leven en heb een deel van onze voorraadkast ingedeeld als mijn ‘healthy corner’ met o.a. protein pancake mix en dingetjes. Als iemand die bij ons op visite dat ziet bijv. dan zegt mijn moeder al gauw: “ohhh maar ze heeft er ook chocolade druppels tussen staan hoor dus het valt allemaal wel mee!”.

 • Marloes
  juli 28, 2014

  Dat dus! :)

 • Cherissa Blans
  juli 30, 2014

  Helemaal gelijk! Ik heb een tijd geleden besloten te gaan minderen met suikers, ik ben ondertussen 12 KG afgevallen alleen al door het verbeteren van mijn eetpatroon maar af en toe kan ik het ook niet laten & heb besloten mijzelf in het weekend gewoon te verwennen met lekkers. Nu het vakantie is gaat dat doordeweeks ook nog wel eens mis maar wat maakt het uit, als je daarna je goede eetpatroon weer oppakt en het op die manier in balans houd kan er (in mijn ogen) niks misgaan. Ik ga deze manier van ‘aanpakken’ ook maar eens gebruiken, thanks voor de tip!
  xx

 • Mell
  augustus 5, 2014

  Perfect beschreven!
  Dilemma waar ik ook tegen aan loop. Mooi hoe je het aanpakt, ga ik zkr meenemen. Retorische vragen zijn dan zeer handig!

  “Life the life you love, even if it is different from other people”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *